روتیتر:برخی نمایندگان فکر می کنند مخالفت با دولت قربت الی الله است و با همین نیت به دنبال چوب لای چرخ گذاشتن دولت هستند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ،حسن عرب، مدرس دانشگاه و عضو هیأت مدیره وکلای قوه قضائیه استان البرز درخصوص برجام گفت: به نظر من ایران وارد یک بحران ده ساله شده است ، بحرانی که در دوران احمدی نژاد تشدید شده بود و اکنون جهت پایان دادن به این بحران ، مسئله برجام مطرح شده است. اما سوال اینجاست که جمهوری اسلامی باید با این طرح مخالفت می کرد یا به استقبال آن می رفت؟
وی افزود: با توجه به اینکه سیاست های آقای ظریف در مقابل سیاست های آقای جلیلی قرار دارد، به نظر میرسید که باید تغییراتی در روش های برخورد با این مسئله ایجاد می شد ، چون انتخاب اقای روحانی به عنوان رئیس جمهور ، نشان دهنده خواست مردم نسبت به حل این مسئله بوده است و با انتخاب آقای ظریف ایران به استقبال برجام رفت.
اما اگر بخواهیم مسئله اقتصادی را به عنوان یک مولفه نگاه کنیم، در دوران احمدی نژاد مجبور بودیم کالاهای مورد نیاز را از راه دور زدن تحریم تامین نماییم که خود این امر باعث ایجاد پرونده هایی مثل بابک زنجانی شد، ما در حقیقت به جای دور زدن تحریم ها خودمان را دور می زدیم.
وی ادامه داد: اما مئسله دیگر، مطرح شدن این مسئله در مجلس است؟ طبق ماده ۱۵۹ اصلاحیه قانون آئین نامه داخلی مجلس در مسائل مهم و استثنایی در کشور حداقل با پیشنهاد ۱۵ نفر از نمایندگان آنرا می توانند عملی کنند.
بین قوانین جمهوری اسلامی و قوانین کنگره آمریکا تفاوت های عمده ای وجود دارد، قوانین آمریکا برای بررسی ابتدا به کنگره و بعد به سنا ارسال می شود و حتی اگر تعدادی از نمایندگان کنگره از یک حدی بالاتر باشد و با آن موافقت کنند، طرح تایید شده دیگر حتی لازم و قابل طرح در کنگره نیست، همانطور که در مورد برجام اتفاق افتاد. در صورتی که قوانین کشور ما همچنین مسئله ای وجود ندارد. مسئله دوم اینکه حالا فرض کنیم به عنوان نمایندگان مردم باید آنرا بررسی کنند اما مسئله این است که خیلی از نمایندگان در بسیاری از موارد نقل قول می کردند و کاملا مشخص بود هیچ بررسی در متن و مطالعه آن نداشته اند، در صورتی که در نثر برجام صراحتا اعلام شده است که با اجرایی شدن برجام، تحریم ها به صورت خودکار لغو می شود در صورتی که در مجلس برخی از نمایندگان به خاطر اینکه از ابتدا مبنی را بر مخالفت گذاشته بودند، بر متن برجام هیچ مطالعه ای نداشته و حتی متن را به یک حقوق دان هم ارجاع نداده تا توسط آنها بررسی شود و به هیچ وجه جنبه اقتصادی و سیاسی آنرا مد نظر قرار ندادند.
این وکیل پایه یک ادامه داد: در صورتی که اثرات تحریم های ظالمانه را به صورت ملموس بر زندگی می دیدیم که افکار عمومی جامعه و حتی آیت الله مکارم شیرازی به عنوان یک مرجع عالیقدر که با مردم در ارتباط است، صراحتا از نمایندگان مجلس درخواست می کند هر چقدر زودتر درمورد برجان نظر نهایی بدهند، اگر این موضوع آنقدر مهم و ملموس است ، مسلما باید به مردم در این زمینه پاسخگو باشیم.
دکتر عرب گفت: مسئله دیگر، پذیرش جهانی توافق هسته ای است، زمانی که یک موضوعی در پذیرش جهانی قرار گرفته و جهان به اجرایی کردن آن تصمیم گرفته و ما بخواهیم آن موضوع را پس از توافق زیر سوال ببریم، چندان مرسوم نیست.
کاملا آشکار است که نمایندگان حق دارند اظهارنظر کنند و بسیار هم نظر آنها به عنوان نمایندگان مردم حتی در صورت مخالفت با عالی ترین مقام کشور هم، قابل احترام است و حق مخالف هم دارند، اما افرادی که با اجرای برجام مخالفت کردند، عملا به دنبال مسائل دیگری بودند، برخی نمایندگان فکر می کنند مخالفت با دولت قربت الی الله است، و به دنبال چوب لای چرخ گذاشتن دولت هستند و به جای انتقادات سازنده و کمک به پیشبرد مسائل، به دنبال مخالفت هستند، آیا منصب نمایندگی مجلس ما آنقدر تنزل مقام پیدا کرده که در رسانه ملی حالا حتی به شوخی تهدید به قتل کنند، که باید آنرا یک نقطه سیاه تاریخ معاصر بدانیم. به جای آن بهتر نبود، مسائل در کارگروه های تخصصی بررسی و نتیجه در مجلس به رای گذاشته می شد؟ پس چرا باید حواشی ایجاد کنیم و ملت را در چند دستگی قرار بدهیم، دولتی که به شدت مخصوصا در شرایط حاضر به قول حضرت امام به وحدت کمله احتیاج دارد، وحدت کمله ای که بدون آن انقلاب و حتی تلاش های بعد از آن در جنگ به نتیجه ای نمی رسید، هدف ما رساندن این انقلاب به انقلاب حضرت مهدی است نه اینکه با ایجاد اختلافات اساس اهداف آن مورد غلفت ایجاد شود.
مصاحبه کاملا منطقی بود.آقای عرب در این مصاحبه مانند مصاحبه های همیشگی اش بصورت شفاف و با رک گویی تمام ابعاد برجام را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
ابعاد حقوقی برجام را بررسی کنید از اظهارات روشنگرانه جناب عرب ممنون