روتیتر: رئیس‌جمهوری گفت: متأسفانه برخی از رسانه‌ها دچار جوانمرگی شده‌اند، بدترین جوانمرگی، جوانمرگی رسانه است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ،به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی، در سخنانی در افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات که پیش از ظهر امروز در مصلای تهران برگزار شد، با اشاره به مغتنم بودن برپایی نمایشگاهی به نام رسانه و مطبوعات، پایگاه‌های خبری و نشریات مختلف،‌ اظهار کرد: تردیدی نیست که برای ورود به عصر جدید، نیاز به توسعه داریم و باز تردیدی نیست که مسیر و راه ورود به توسعه، نیز رسانه است.

از پایگاه و یک از بخش از حکومت حمله کنیم به بخش دیگری از حکومت؛ آیا این شد انقلاب و انقلابی‌گری؟ یک وقتی ما در بخشی از نوشته‌‌ها می‌خوانیم که باید هماهنگی راهبردی به عنوان یک اصل بسیار مهم برای وحدت جامعه و برای حکمرانی سالم انجام شود. حالا گاهی معکوس آن را مشاهده می‌کنیم

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: البته برای یک کشور مهمتر از داشتن یک رسانه یا رسانه‌ها،‌ نهاد رسانه است؛ رسانه‌ای که دارای سوابق بلند، با هویت با نگاه و با دیدگاه خاص خود باشد. گرچه در کشور ما از اولین مطبوعه یعنی کاغذ اخبار یا وقایع اتفاقیه حدود ۱۸۰ سال می‌گذرد؛ از نشریات روزهای اولیه دیگر خبری نیست جز در آرشیو. اما ما در دنیا روزنامه‌هایی داریم که بیش از ۲۰۰ سال دارند.

روحانی اضافه کرد: رسانه‌ای که ده‌ها سال از عمرش بگذرد،‌ بر پختگی‌اش افزوده می‌شود و افکار عمومی را جلب می‌کند. متأسفانه برخی از رسانه‌ها دچار جوانمرگی شده‌اند، بدترین جوانمرگی، جوانمرگی رسانه است.

رئیس‌جمهوری در این باره تصریح کرد: رسانه‌ای که به خوبی خود را مطرح نکرده است؛ دچار تاخت و تاز دیگران قرار می‌گیرد. تعطیل یا توقیف می‌شود، تعطیل و توقیف باید آخرین کلمات درباره رسانه‌ها باشد.

وی گفت: ما همانطور که نیازمند به نهاد رسانه هستیم، نیازمند به نظام مطبوعات هم هستیم؛ نظام مطبوعات شفاف، روشن با قوانین روشن. اگر قانون روشن باشد هر روز جمعی با به دست آوردن یک کلمه یا جمله با آزادی مطبوعات بازی نمی‌کنند. تنبیه و تشویق باید روشن باشد، در همه جای دنیا، آخرین جزا اعدام است. اولین مجازات اعدام نیست؛ جریمه، توقیف کوتاه‌مدت یا زندان کوتاه‌مدت است.

رئیس‌جمهوری گفت: تخلف یک رسانه را، نهاد رسانه اعلام می‌کند و نه یک نهاد دیگر. ما وزارت ارشاد، هیئت نظارت بر مطبوعات و قوه قضاییه داریم. آن پایگاه‌ها می‌توانند برای مطبوعات سخن بگویند و راجع به نشریه قضاوت کنند که آیا از خود سخن می‌گوید؟ آیا به نفع کشور حرف می‌زند یا به نفع بیگانه؟ برای این کار، یک معیاری وجود دارد.

روحانی با تصریح این نکته که «مأمور امنیتی که نمی‌تواند معیار برای مطبوعات باشد»، اضافه کرد: ما به یک نظام، قانون و مقررات یکسان نیازمند هستیم که همه در برار قانون برابر باشند.

مگر قابل تحمل است که برخی رسانه‌ها به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: حتی رهبر معظم انقلاب هم در برابر قانون با دیگران یکسان است و این البته افتخار قانون اساسی ما و اسلام است که کنار میز محاکمه قاضی، امام مسلمین با دیگران برابر هستند.

روحانی تصریح کرد:‌ مگر قابل تحمل است که در یک کشوری برخی از رسانه‌ها برای همیشه از تنبیه، توقیف، تعطیلی و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امن امنیتی دائمی برای آن‌ها مقرر شده باشد که نه تنها هر چه می‌خواهند بگویند بلکه گاهی به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟

رئیس‌جمهوری اضافه کرد: شما از برخی نشریات می‌فهمید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود، آبروی چه کسی ریخته می‌شود.

وی گفت: ما نشریه و رسانه را برای آگاهی مردم می‌خواهیم. بعد هم یک عده‌ای ادعای انقلابی‌گری دارند. انقلابی‌گری یعنی اختلاف؟ مردم ما انقلاب کردند تا اخلاق اسلامی، موازین اسلام در این کشور معیار باشد. مردم ما انقلاب کردند تا خون مردم، آبروی مردم و اموال مردم محفوظ بماند.

ناهماهنگی راهبردی، بزرگترین خطری است که یک کشور را می‌تواند تهدید کند

حتی رهبر معظم انقلاب هم در برابر قانون با دیگران یکسان است و این البته افتخار قانون اساسی ما و اسلام است که کنار میز محاکمه قاضی، امام مسلمین با دیگری برابر هستند

رئیس‌جمهوری در ادامه سخنان خود در نمایشگاه مطبوعات درباره معنای انقلابی بودن اظهار کرد: انقلابی بودن یعنی دروغ نگفتن. انقلابی بودن یعنی به دیگران تهمت نزدن. انقلابی بودن یعنی به مردم امید دادن و به مردم اعتماد دادن.

روحانی در ادامه پرسید: آیا این شد انقلاب و انقلابی‌گری که از پایگاه و یک از بخش از حکومت به بخش دیگری از حکومت حمله کنیم؟ یک وقتی ما در بخشی از نوشته‌‌ها می‌خواندیم که باید هماهنگی راهبردی به عنوان یک اصل بسیار مهم برای وحدت جامعه و برای حکمرانی سالم انجام شود. حالا گاهی معکوس آن را مشاهده می‌کنیم، ناهماهنگی راهبردی، این بزرگترین خطری است که می‌تواند یک جامعه و کشور را تهدید کند.

رئیس‌جمهوری اضافه کرد: تمام مطبوعات و رسانه‌ها در برابر قانون باید یکسان باشند؛ اگر این وضع بود ما کشور انقلابی و انقلاب اسلامی هستیم و اگر نبود یعنی علیه یک انقلاب اخلاقی و اسلامی حرکت می‌کنیم.

روحانی گفت: دستگاه قضایی ما باید مأمن جامعه باشد. هر چیزی اشکال داشته باشد، اگر نمک سالم باشد می‌شود جلوی آن را گرفت. اما اگر نمک فاسد باشد کار سخت می‌شود.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: دستگاه قضایی پایگاه امن مردم است. وقتی مردم از همه مأیوس شوند، باب عدل و خانه قاضی جایی است که هیچ‌وقت هیچکس نباید از آن مأیوس شود. قاضی به عنوان مأمن جامعه است. بسیار مهم است که جامعه ما این احساس امنیت را داشته باشد.

روحانی گفت: اگر عدالت یکسانی در جامعه برقرار شد، ما بهتر می‌توانیم از فکر و اندیشه خود بهره‌برداری کنیم. امروز دوران رسانه یک‌طرفه رو به پایان است و رسانه‌ها دوطرفه می‌شوند. مردم اظهار نظر می‌کنند نه در شبکه‌ها و نه در سایت‌ها حتی کنار گیشه روزنامه‌فروشی با خریدن و نخریدن هم اظهارنظر می‌کنند.

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: هر مطلبی غیر از کلام خدا قابل نقد است. انتقاد حق همه است؛ اما نقد منصفانه. اما باید پاسخ هم داده شود. همه باید نقادی کنیم، نقد به نفع ماست. قوه قضائیه و مجلس باید نقد شود. امام مسلمین هم باید نقد شود. نقد، نه تهمت و نه دروغ. انتقاد از روی دلسوزی. باید این را بیاموزانیم و بیاموزیم. کاری کنیم آینده بهتری در انتظار ما باشد. در سراسر کشور امید تبلور بیشتری دارد. این امید را می‌توایند اضافه کنید. مسیر و راهی که برای توسعه کشور استفاده کنیم.

روحانی ادامه داد:‌ القای امید به دست رسانه‌ها، رسانه ملی و سایت‌هاست. ملت ما کار بزرگی در این ۲۶ ماه انجام داد. اقتصاد جامعه ما بیماری‌هایی داشت که بعد از انقلاب نیز ادامه داشت اما یک بیماری جدید نیز به آن افزوده شده است؛ از سال‌های اولیه انقلاب تحریم به صورت محدود و اکنون به صورت وسیع وضع شده است.

وی اضافه کرد: اقتصاد ما بیماری‌های متعددی دارد که با برداشته شدن تحریم، یکی از بیماری‌های صعب العلاج آن برطرف می‌شود. این اقتصاد تحریک می‌شود. البته این بدان معنا نیست که بیماری دیگری وجود ندارد.

با پول مردم علیه مردم اقدام نشود

برخی نشریات به عنوان پلیس عمل کنند، شما از برخی نشریات می‌فهید که فردا چه کسی دستگیر می‌شود آبروی چه کسی ریخته می‌شود.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه «بزرگترین عمل ضدانقلابی ایجاد یأس است»، گفت:‌ آنچه ما می‌توانیم به عنوان اولین قدم در پس از تحریم در همه بخش‌ها انجام دهیم، امید به آینده است.

او اضافه کرد: اگر امید نباشد صادرات غیرنفتی افزایش نمی‌یابد. همه می‌دانید که امسال سال سختی برای دولت بود، وضع نفت و قیمت نفت را می‌دانید.

روحانی با اشاره به اینکه در سال گذشته با خشکسالی عظیم مواجه بوده‌ایم، تصریح کرد: در این کشور مسیر کاهشی تورم حفظ شده است. مسیر رونق با شتاب کمتر حفظ شده است. نگذاشتیم به رشد منفی برسیم. نگذاشتیم کاهش تورم عکس شود.

وی ادامه داد:‌ آن روزنامه‌ای ضدانقلابی است که چیزی از شما کم می‌کند و امید و اعتماد را از شما می‌گیرد.

روحانی اضافه کرد: در مطبوعات و رسانه‌ها انقلابی بودن آن است که واقعیت‌ها را به درستی بیان کنیم. اگر کار بزرگی ملت انجام داده است آن را کوچک نکنیم.

رئیس‌جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: آیا برخی رسانه‌ها با پول بیت‌المال علیه افتخار حاکمیت هستند؟ با پول دولت علیه دولت؟ اشکالی ندارد که با پول شخصی روزنامه‌ای باز کنند، از اول تا آخر از دولت انتقاد کنند اما با پول مردم نباید علیه مردم اقدام شود.

روحانی گفت: افتخار ملی ما این بود که نمایندگان سرافراز ملت توانستند به‌خوبی از حقوق حقه خود دفاع کنند. ما از هفته‌های آینده uf6 را می‌فروشیم و کیک زرد را می‌گیریم. هم سانتریفیوژها می‌چرخد و هم سانتریفیوژهای مدرن‌تر خواهیم داشت.

وی با اشاره به توافق هسته‌ای تصریح کرد: نه تنها قطعنامه‌های شش‌گانه ظالمانه سازمان ملل را لغو کردیم، بلکه در قطعنامه جدید حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این کاری عظیم و بزرگ است و در کنار آن رفع تحریم‌های ظالمانه انجام شده است.

رئیس‌جمهوری ضمن اشاره به برخی ایرادهای افراد به برجام گفت: این افتخاری برای ملت ایران است. شاید یک عده بگویند که إنما بهتر از انَ بود.

نقد قوه قضاییه و امام مسلمین

به گزارش آنا، حسن روحانی در ادامه سخنان خود در آیین افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات گفت: البته آن مطبوعه و رسانه‌هایی که ناامیدی را تزریق می‌کنند، عددشان محدود است. ولی آنهایی که امید می‌دهند تعدادشان بیشتر است که از آن‌ها تشکر می‌کنیم. اما از همه آنها که از اخلاق حرفه‌ای فاصله می‌گیرند و بذر ناامیدی را می‌کارند تشکر نمی‌کنیم.

رئیس‌جمهوری در ادامه تأکید کرد: همه بیاید به فکر آینده و توسعه و ملتمان باشیم. شرایط امروز می‌تواند کشور ما را به سمت پیشرفت و توسعه هدایت کند.

وی گفت: کمتر هفته‌ای است که آسیا، اروپا و بخش‌هایی از آمریکا به ایران سفر نکنند. همه باید دست به دست هم بدهیم و باید شاهد رونق باشیم. باید به رشد قابل قبول دست یابیم.

روحانی با بیان اینکه «نباید هر روز داستان‌سرایی کینم و یأس را در جامعه منتشر کنیم»، اظهار کرد: تمام خاصیت برجام ایجاد فضای مناست برای امید و فعالیت و رونق است.

وی اضافه کرد: همیشه باید مراقب باشیم اما به چه دلیل مردم را می‌ترسانیم. بی‌تردید امروز شرایط ما بهتر است. در یک شرایطی هستیم که مردم بیش از گذشته آماده تغییر اقتصادی هستند.

رئیس‌جمهوری گفت: بی‌تردید هر ملتی دشمنانی دارد اما فضای جامعه را مسموم کردن، برای اینکه نتوانیم از پسابرجام استفاده کنیم، صحیح نیست.

همه باید بتوانند افراد مورد نظرشان را در لیست‌های انتخاباتی ببینند

روحانی با بیان اینکه «باید از وجود تروریسم در منطقه درس بیاموزیم»، اظهار کرد: تفرقه ایجاد نکنیم. ما همه ایرانی هستیم، ما همه ایران آباد را می‌خواهیم. در این شرایط باید کاری کنیم که انسجام و دوستی ما حفظ شود.

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: جامعه باید انقلابی بماند؛ یعنی تهمت و دروغ نباید باشد، آبروی مردم را نباید ببریم. باید تلاش کنیم امید در جامعه افزوده شود تا به حرکت اقتصادی و سیاسی برسیم.

وی گفت:‌ باید در انتخابات آینده همه امیدوار شوند و همه باید بتوانند افراد مورد نظرشان را در لیست‌های انتخاباتی ببینند.

رئیس‌جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: این دولت در زمینه مطبوعات قدم‌هایی برداشته است و انشاءالله قدم‌های دیگری هم برمی‌داریم. باید همه در فضای رسانه بتوانند حضور پرنشاط و شادابی داشته باشند. امیدواریم که از مطبوعات، اعتدال و عقلانیت برآید نه افراط و خشونت.

By rotit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *