قزوه: گرامیداشت همان ترحیم است/ میرشکاک: هزار بار هم برایش جشنواره بگیرید کارش ضعیف نمی شود
قزوه حدود ۵ سال در در شبه قاره هند به عنوان مدیر مرکز مطالعات اسلامی فعال بود و در این مدت بیش از ۶۰ کتاب در حوزه شعر فارسی در هند منتشر کرد. در این مراسم پس ار قرائت قرآن و پخش سرود ملی ایران، مجری برنامه به روی سن آمد و به اختصار توضیحاتی در مورد زندگی علیرضا قزوه داد.
جشنواره روز هنر انقلاب اسلامی و بزرگداشت شاعر پیشکسوت علیرضا قزوه بعد از ظهر امروز در سالن اجتماعات سورهی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور جمعی از شاعران، منتقدان، مترجمان و دیگر هنرمندان انقلابی برگزار شد.
یوسف علی میر شکاک، ناصر فیض، محسن مومنی شریف( رئیس حوزه هنری)، محمدرضا عبدالملکیان، حسین اسرافیلی، دکتر نجفی(معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی)، مصطفی محدثی خراسانی و … از چهره های سرشناس در این مراسم بودند.
این برنامه شب شعر به مناسبت پنجاهمین سالگرد زندگی علیرضا قزوه برگزار شد. مردی که بیش از ۳۰ سال در خدمت انقلاب و ادبیات انقلابی بود و یکی از آثار او به نام از نخلستان تا خیابان که در سال ۱۳۶۹ به چاپ رسید از آثار ارزشمندی است که تا به امروز چندین بار تجدید چاپ شده است.
قزوه حدود ۵ سال در در شبه قاره هند به عنوان مدیر مرکز مطالعات اسلامی فعال بود و در این مدت بیش از ۶۰ کتاب در حوزه شعر فارسی در هند منتشر کرد. در این مراسم پس ار قرائت قرآن و پخش سرود ملی ایران، مجری برنامه به روی سن آمد و به اختصار توضیحاتی در مورد زندگی علیرضا قزوه داد.

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری به روی سن رفت و با شوخ طبعی به نقل مطالبی از قزوه پرداخت، بارها او را مرحوم خطاب کرد و گفت: قزوه دلش نمی خواست برایش بزرگداشت بگیریم و معتقد بود این کار برای کسانی است که قبل از دهه ۴۰ متولد شده اند و برای ما هنوز زود است. او شاعری است که همیشه برای پیشکسوت احترام قائل است و هرگز ندیده ام پشت سر کسی بدگویی کند.
مدیر حوزه هنری ادامه داد: از نظر این شاعر بزرگداشت همان مراسم ترحیم است با این تفاوت که خود متوفی نیز در مراسم حضور دارد.
در ادامه برنامه حسین اسرافیلی با وجود کسالت و ضعف حرکتی به روی صحنه رفت وگفت: هرگز چیزی جز صداقت از این شاعر ندیدم. او مثل استاد من بود و چیزهای زیادی به من یاد دادم. آرزو دارم که در آینده باز هم نکات خوبی از او بیاموزم. شعر قزوه اعتراض است اما اعتراضی از سر دلسوزی برای وطن.
وی در ادامه شعری زیبا در مورد حضرت زهرا(س) از سروده های خودش را تقدیم ساحت مقدس بانوی دو عالم کرد.
محمرضا عبدالملکیان از دیگر هنرمندانی بود که رو به روی جمعیت قرار گرفت و گفت: او آدم متفاوتی است. یک شاعر برجسته و خلاق که در چند دهه اخیر کاملا در حوزه شعر تاثیر گذار عمل کرده است. قزوه کسی است که قشر دانشگاهی ما را با واقعیت و فرهنگ دفاع مقدس پیوند داده است.
نجفی، معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز درمورد این شاعر گفت: من حدود ۴ سال در هندوستان و در کنار علیرضا قزوه حضور داشتم و زحمات او را از نزدیک مشاهده می کردم. او در هر ساعتی فقط فکر کار های هنری بود و اگر ساعت ۳ صبح به دفترش می رفتم میدیدم پشت میز نشسته و سخت مشغول کار است.
نجفی ادامه داد: قزوه در این ۵ سال موفق شد در کلکته، پتنا و چند شهر دیگر انجمن شعر بیدل دهلوی را تاسیس کند و مردم هندوستان را بیش از پیش با این شاعر آشنا کرد. باید از همسر بزرگوار ایشان هم تشکر کرد که در این چند سال با صبر و حوصله کنار او بودند. چون پیدا کردن قزوه در منزل کار خیلی سختی بود.
در ادامه برنامه فیلم کوتاهی از دیدار شعرای انقلابی از جمله قزوه با رهبر معظم انقلاب پخش شد. رهبری در این فیلم به اهمیت هوشیاری شاعر انقلابی و اسلامی اشاره کردند و پندهای ارزنده ای به شاعران دادند. سپس گزیده ای از صحبت های هنرمندان مشهور و محبوب در مورد علیرضا قزوه به همراه معرفی برخی کتب و آثار این شاعر به نمایش در آمد.
مصطفی محدثی از شعرای شناخته شده انقلاب در وصف قزوه و شهید آوینی اشعار زیبایی خواند که تشویق حضار را به همراه داشت.
یوسوف علی میرشکاک نیز در بخش بعدی برنامه به روی صحنه رفت و در مورد قزوه گفت: هر بار نظر من در مورد این آدم تغییر می کند. او همواره در حال پیشرفت است. هزار بار هم که برایش مراسم و برنامه برگزار کنید، باز هم اندکی کارش ضعیف نمی شود. از شما می خواهم که پیر شدنش را نظاره گر باشید. امیدوارم که هیچ وقت به سراشیبی نیوفتد و همیشه رو به پیشرفت باشد.
مرتضی امیری و دکتر موسی بیدج از دیگر افرادی بودند که به شعر خوانی و نقل خاطرات در مورد علیرضا قزوه پرداختند. امیری به ذکر خاطره ای از قزوه در سال های گذشته پرداخت وگفت: در یک مراسم که به مناسبت شهدا برگزار شده بود، دختر شهیدی از من خواست تا برای شهدا دعایی بکنیم. من یک دوبیتی از قزوه در مورد باران و مرتبط با شهدا خواندم که حاضران خیلی خوششان آمد و جالب بود که عصر آن روز باران زیبایی باریدن گرفت!
نوبت به وزیر ارشاد رسید تا به روی سن برود سید محمد حسینی علیرضا قزوه را شاعری فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران نامید و گفت: برگزاری بزرگداشت او نشانه قدرشناسی ملت ایران از کسانی است که حاضرند در مقاطع مختلف مانند جنگ تحمیلی و دوران پس از آن قدم در گود بگذارند و متناسب با زمان برای آرمان های انقلاب اسلامی و نظام در صحنه بمانند. این روحیه در مقابل روحیه منفعت طلبانی که منتظر شرایطی بی خطر برای حضور در صحنه هستند قابل احترام و تکریم است.
این برنامه در ساعت ۱۹ به پایان رسید.