روتیتر: عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار داشت: گسترش آموزش های شهروندی شهروندان را به صحنه اداره شهرها می کشاند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ،رضا شریفی با بیان اینکه تقویت و توسعه آموزش های شهروندی موجب کاهش هزینه های جاری شده و به پویایی و تعالی محیط شهری می انجامد، گفت: انتظار می رود که بودجه آموزش های شهروندی در مسیر صحیح خود هزینه گردد و خروجی لازم را از آن شاهد باشیم.
وی خاطر نشان کرد: آموزش حقوق شهروندی، الزامات آپارتمان نشینی، استفاده صحیح از امکانات عمومی، ایجاد فضای سبز در محیط خانگی و فضای اطراف خانه، پرهیز از اسراف آب و سایر ثروت های خدادادی، همسایه مداری، استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، تفکیک زباله از مبداء و… از جمله مباحث و موضوعاتی است که انتظار می رود مد نظر برنامه ریزان شهری قرار بگیرد و شهروندان را در معرض دغدغه هایی قرار دهیم که خروجی آن به اداره کارآمدتر شهرمان کمک نماید.
این عضو شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه مساجد، پایگاه های بسیج، مدارس، دانشگاهها و فرهنگسراها بهترین محیط برای اشاعه و نهادینه سازی آموزش های شهروندی هستند، عنوان کرد: آنچه در آموزش شهروندی باید نصب العین مسئولان امر قرار گیرد، ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی است و باید الگوهای موفق در راستای داشتن شهری پاکیزه، ایمن و زیبا را به افکار عمومی تزریق و ارائه نماییم.
شریفی در ادامه اذعان داشت: توسعه آموزش های شهروندی موجب کاهش هزینه های جاری شده و در واقع هزینه کرد نیست، بلکه نوعی سرمایه گذاری برای ارتقای زندگی شهرنشینی و بهبود کیفیت محیط شهری است و سابقه این آموزش ها در برخی کشورهای جهان به بیش از یک قرن می رسد و حقیقتا در این باب فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم.
بسیاری از مشکلات شهرها ریشه در فقر آگاهی دارد
بر اساس اظهارات این عضو شورای اسلامی شهر کرج، بسیاری از چالش ها و مشکلاتی که این کلانشهر دو میلیون نفری در مقطع زمانی کنونی با آن دست و پنجه نرم می کند، ریشه در فقر آگاهی و کم توجهی مدیران شهری به ترویج آموزش های شهروندی در گذشته دارد و باید بدانیم که مسیر توسعه پایدار و تحقق عدالت اجتماعی از مسیر توسعه آموزش های همگانی و شهروندی عبور می کند.
وی اضافه کرد: برنامه ریزان و دست اندرکاران امر بایستی در تهیه و تدوین بسته های آموزش شهروندی مطالعات و پژوهش های لازم را به عمل آورند و ضمن ارزیابی دقیق تهدیدها و فرصت های پیش رو، به گونه ای عمل کنند که خروجی این آموزش ها بر رفتار شهروندی و زندگی شهری کاملا ملموس و آشکار باشد.
شریفی در پایان خواستار نوآوری و حرکت به سمت خلاقیت و بهره گیری از الگوها و تجارب موفق جهانی در زمینه برگزاری کلاس های آموزش شهروندی شد و بر حذف روشهای نارکارآمد و سنتی در انتقال مفاهیم آموزشی به جامعه تاکید کرد.