روتیتر: سخن از شهری است که به نسبت جمعیت خود بیشترین شهید را تقدیم انقلاب کرده است، شهری که وقتی ندای هل من ناصر ینصرنی، حسین زمان خود را شنید به میدان آمد و حالا اولین شهید کردستان در انقلاب، فرزند برومند این دیار است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ، حضوری که موجب شد فرماندار قروه مردمان این شهر را حافظان تنگه احد انقلاب اسلامی در هشت سال دفاع مقدس توصیف کند.
اینجا سخن از سردار بیسری است که با اقتدا به مولای خود، به میدان رفت و دید شرط انصاف نیست وقتی که امامش در راه خدا از همه هستی خود با سر گذشت، او سری در بدن داشته باشد.
اینجا رسم پدر و فرزندی، جنس دیگری دارد، از همان جنس حسینی و علیاکبری، که پدر از پسر میگذرد و خداوند هر دو را لایق دیدار خود میکند.
برادری در این شهر آیین دیگری دارد و چه برادرها که دوشادوش هم در گرماگرم هجوم تاریکی و ظلمت، دل به راه سپردند و بر قلب تاریکی هجوم بردند تا نور بر تارک این دیار بدرخشد.
و اینجا مادر بودن اما حکایتی دیگر دارد، قصه شنیدنی این مادران پردرد این دیار را، تسبیحهای به شماره افتاده در میان انگشتان بیرمقش میداند و قاب عکس سرد جگرگوشههایشان که آن را بارها و بارها با رد اشک مادر راهی شده و با لالایی آرام مادر، آرام گرفته است.
آن روزها قامت استوار مادران، آب و قرآن به دست، کولهپشتیهای خاکی رنگ را به دستان تنومند جوان رعنایش میسپرد و امروز همان قامت استوار بر عصاهای چوبی تکیه زده و جای خالی فرزندش را قاب عکسی در میان دستانش پر کرده است.
پای حرف یادگاران شهدا
یادگاران لالههای به خون نشسته سریشآباد، با بغضی که در گلویشان رسوب شده از میثاق با پدران خود میگویند.
محمدباقر فرزند کوچک شهید اسماعیل کرمی از ۴ سال سختی و دوری از پدر میگوید، سخنانش را با استواری مثالزدنی که تنها در این طایفه، طایفه فرزندان شهدا میتوانی بیابی آغاز میکند و میگوید: آمدهام هم به پدرم و هم به همه شهدا بگویم که راه آنان را ادامه میدهم.
میگوید: وقتی ۱۱ سالش بوده، پدرش آسمانی شده است و او به شهادت پدرش افتخار میکند.
با اینکه هنوز سنی ندارد، از عهد محکم خود با ولایت فقیه میگوید و از همین سخن میتوانی به مردانگی فرزندان شهدا پی ببری.
محمدباقر که حالا اشکهایش به زحمت خود را در حصار چشمهایش نگه داشته است، از دلتنگیهایش برای پدر صحبت میکند.
از وقتی میگوید که پدری دست محبت بر سر فرزندش میکند و دل بیقرارش هوای دستان پدر را دارد یا از وقتی که زخم دلتنگیهایش بر سر مزار پدر باز میشود…
اشک امانش نمیدهد و رویش را به آسمان میگیرد، چرا که میداند که خدا همراه همیشگی این شیرمردان است.
عباس فرزند شهید قاسم حیدری در ردیفهای اول این جمع باشکوه است و میگوید که همه آمدهاند تا اعلام کنند که پیرو و قدردان شهدا هستند.
وی از همه مردم ایران میخواهد تا ادامهدهنده راه شهدا باشند و پشتیبانی از ولایت فقیه را به غفلت نسپارند.
به گفته این فرزند شهید، پشتیبانی از ولایت فقیه به فرموده امام راحل، عاملی است تا دشمنان به نظام ما آسیب نرسانند.
از پدر شهید مرتضی کاوه میخواهم تا از پسرش بگوید و همه صحبت این پدر از فرزندش، کیف کوچکی است که عکس شهیدش در آن قرار دارد.
در طرف دیگر مادری قاب عکس فرزندش را چنان سخت به سینه میفشارد که انگار، فرزندش پس از سالها غربت به نزدش بازگشته است، بازهم چشمان بارانی مادر شهید عباس جباری، قهرمان مفقودالاثر سریشآبادی، میزبان قدوم همه میهمانان جمع است.
مادری که چشمهایش دیگر توان بر در ماندن را ندارد و هرگاه که دلش هوای پسرش را کند، چادرش را بر میدارد و بر مزار شهدا گمنام میرود، شهدایی که جایی در این خطه، مادرانشان همچون خود وی چشم انتظار بازگشت پیکر فرزندانشان هستند، میرود چند ساعتی با آنان دردودل میکند، گلابی بر سنگ مزارشان میافشاند و باز میگردد.
پیشترها همسرش بود تا کمی به او دلداری دهد اما امسال او هم برای همیشه از پیش این مادر چشم انتظار رفت و به فرزند قهرمانش پیوست.
تکتک این شهدا، از یل نامدار شهید یدالله حاجیان گرفته تا سید سلمان و شهید یدالله ضیایی که تک پسر پدر و مادر پیرش بود و تا همه این ۱۵۰ شهید سرافراز رفتند تا ما یادمان نرود که انقلابی بودن هزینه دارد و آنان چه با شکوه هزینه ولایی بودن خود را ادا کردند.
کردستان محل دستاندازی دشمن نیست
مدیرکل مددکاری و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در حاشیه این یادواره به خبرنگار فارس گفت: مقام معظم رهبری شهدای کردستان را مظلومتر از دیگر شهدا معرفی کردهاند.
حجتالاسلام محمدحسن کاویانیراد با بیان اینکه این یادواره با این شکوه و عظمت بیانگر خروج کردستان از قربتی است که برخی در توهم خود آن را ساختهاند، افزود: این یادوارهها نام نورانی شهدا را متبلور میکند.
وی با اشاره به اینکه پیام شهدای کردستان، توجه به امنیتی است که در این استان مرزی و شهیدپرور ایجاد شده است، تصریح کرد: کردستان با بزرگداشت شهدای خود به تمامی معاندان اعلام میکند که سرزمین مجاهدتهای خاموش جای دستاندازی و طمعورزی آنان نیست.
یادوارهای کاملا مردمی
مردمی که روزی نان سفرههایشان را برای کمک به رزمندگان جبههها ارسال میکردند، هنوز هم در عرصه دفاع هستند.
امام جمعه سریشآباد با بیان اینکه این پنجمین یادوارهای است که به صورت کاملا مردمی برگزار میشود، افزود: از ماهها قبل کمیتههای مختلفی به صورت خودجوش در سطح شهر ایجاد شد تا مراسم به شایستگی برگزار شود.
حجتالاسلام محرم بیابانی افزود: مردم این شهر اعتقاد راسخی به این فرموده دارند که اجر زنده نگه داشتن یاد شهدا، کمتر از شهادت نیست و لذا تمام همت خود را به کار بستهاند تا نگذارند که در پیچ و خم زندگی، غبار غفلت بر یاد شهدا بنشیند.
وی افزود: مردم سریشآباد همواره در همه عرصهها با حضور خود جواب دندانشکنی به دشمنان دادهاند.
میثاق با شهدا تا پای جان
بازهم نوای جانسوزی از شهدا میخواند و اشک گرم مادران بر گونههایشان جاری میشود، پدرانی شهدا که الگوی استقامت هستند، به یاد فرزند و فرزندان شهدا به یاد پدر پر از بغض میشوند، همه میهمان شهدا بودند.
همه در این جمع عهد بستند که تا پای جان با شهدا بمانند.
و بوسهای که توسط فرماندار بر گوشه چادر مادر و همسر شهیدان طالبی نشست، نشانه این بود که همه مسئولین خادم خانواده شهدا هستند.