آمریکا معافیت تحریم‌های نفتی ایران را تمدید کرد

0
kariii joojn

روتیتر:آمریکا می‌گوید معافیت چین، هند، کره جنوبی و شش کشور را دیگر به دلیل کاهش واردت نفت خام از ایران از قانون تحریم‌های واشنگتن علیه نفت ایران تمدید خواهد کرد.

به گزارش روتیتر ،جان کری، وزیر خارجه امریکا، روز جمعه (۸ آذر، ۲۹ نوامبر) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «خوشحالم که اعلام کنم چین، هند، جمهوری کره، ترکیه و تایوان به علت کاهش چشمگیر در میزان خرید نفت خام از ایران بار دیگر از تحریم‌ها معاف شده‌اند.»
بر اساس این بیانیه، مالزی، آفریقای جنوبی، سنگاپور و سریلانکا نیز به علت توقف خرید نفت خام از این بار دیگر شایستگی برخورداری از این معافیت را کسب کرده‌اند.
بنا بر این، کشورهای فوق اجازه خواهند داشت بدون هیچ نوع مجازاتی از سوی امریکا در ۱۸۰ روز آینده به خرید میزان محدودی از نفت خام ایران ادامه دهند.

بر اساس «قانون مجوز دفاع ملی» برای سال مالی ۲۰۱۲ امریکا، واشنگتن کشورهای جهان را به توقف خرید نفت خام از ایران مجبور کرده است. کشورهای که این قانون را زیر پا بگذارند با تحریم‌های امریکا مواجه خواهند شد.
این تحریم‌ها که بر اساس ادعاها مبنی بر صلح آمیز نبودن برنامه انرژی هسته‌ای تهران بر ضد ایران تحمیل شد فراتر از مصوبات شورای امنیت سازمان ملل است. واشنگتن با تهدید سایر دولت‌ها، آنان را به تبعیت از این تحریم‌ها وادار کرده است.
با این حال، این قانون به دولت امریکا اجازه می‌دهد کشورهایی را که خرید نفت خام از ایران را کاهش دهند از تحریم‌های خود معاف کند.
اگر چه جمهوری اسلامی ایران و شش قدرت جهانی ۳ آذر (۲۴ نوامبر) به توافق تاریخی موقتی بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند، اما دولت اوباما تحریم‌های موجود علیه ایران را کاهش نداده است.
وزیر خارجه امریکا گفت تحریم‌های نفتی این کشور علیه ایران در شش ماه آینده نیز اجرا خواهد داشت.
جان کری گفت: « ما در این شش ماه همچنان با قدرت اجرای تحریم‌هایی که از قبل وجود داشته را ادامه خواهیم داد تا روشن شود دست یافتن به یک راه حل جامع برای کسب اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران ممکن است یا خیر.»

این در حالی است که رئیس جمهور امریکا از توافق هسته‌ای شش ماهه با ایران دفاع کرده است.
وی گفت: «نمی‌توان در را به روی دموکراسی بست و راه‌حل‌های صلح‌‌آمیز برای مشکلات جهان را نادیده گرفت .»
اوباما تصریح کرد: «ما نمی‌توانیم در را به روی دیپلماسی ببندیم. ما نمی‌توانیم خود را به چرخه بی‌پایان نزاع متعهد کنیم. اگر چه ایراد سخنان شدید‌اللحن و جنجال آفرینی ممکن است به لحاظ سیاسی اقدامی ساده باشد، اما این کار به صلاح امنیت ما نیست.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *