روتیتر :تندروها در مجلس در روزهای اخذ رای اعتماد وزرای پیشنهادی دکتر حسن روحانی هرچه داشتند و نداشتند در طبقی از جنسی غیر اخلاص گذاشتند و وزرای دکتر روحانی را با بد اخلاقی ترین اتهامات ، ابهامات و تهمت ها همراهی کردند تا بلکه بتوانند راه رای اعتماد آنها را تخریب و اذهان مجلس نشینان و مردم را مخدوش کنند اما با تدابیر دکتر روحانی و کابینه معرفی شده از یک سو و هوشیاری مجلس از سوی دیگر تیر های آنها غیر از ۳ هدف بر سنگ خورد تا این آغازی باشد برای اتمام دوران بد اخلاقی ها و تندروی ها در مجلس .
برخی افراد در این روزها ، انصافاً از همه ی توان خود بهره برداری کردند. حسین شریعتمداری خود یکی از افرادی بود که طی این هفته ها، با طرح پیش بینی ها و پیشنهادهایی سراسر متناقض، مشکل را بر کابینه پیشنهادی افزون کند ، او یک بار به قول خود دلسوزانه پیش نهاد می داد، بار دیگر سخنگوی روحانی می شد و آخر بار سراسیمه حمله می کرد. اما اینجا بود که همه ی توان برادرحسین ته کشید و شد آنچه شد!
در روزهای رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در شرایطی که چند روز از حماسه مردم در ۲۴ خرداد می گذشت، فضاهای سنگین و چند منظوره ای برای تحت فشار گذاشتن دکتر روحاتی ایجاد شده بود. این روند پیشتر نیز وجود داشت اما پس از اعلام وزرای پیشنهادی، با طرح گمانه زنی های مختلف و تحلیل های شبهه برانگیز، شدید و غلیظتر شد.
مخالفان دولت هر چه ابتکار داشتند و هرچه در طول این سالیان آموخته و اندوخته بودند، به روز کرده و همه را به صف و به صحنه آوردند و هر آنچه توانستند انجام دادند و از پیاده سازی هیچ نقشه و بیان هیچ مسئله ی حتی نامرتبطی، مضایقه نکردند.
شکست و پوزش
از سخنرانی پاره ای مخالفان محترم نیز چنین بر می آمد که مجموعه مخالفان دولت ، تمام توش و توان ذهنی و انسجام ستادی خود را به میدان آورده اند. به رغم همه ی آنچه که این رسانه ها و جریان های سیاسی در آن روزها خط و نشان کشیده و آرزوی آن را در سر می پروراندند، بخش عمده ای از نمایندگان مجلس نشان دادند که از یک هوش و بصیرت و توجه و دقتی برخورداند که کمتر تحت تاثیر این غبارآلودگی ها (به جز وزرایی که با طرح اتهاماتی خلاف از حضور در کابینه بازماندند) قرار می گیرند.
در این میان، صلابت و انسجام و تسلط افرادی چون زنگنه و ظریف نشان داد کابینه روحانی بیدی نیست که با چند خبر و گزارش ، به لرزه افتد و می تواند در غبارآلودترین شرایط، بر جوسازازن حرفه ای فائل آید.
در این میان، شیرین و طنز روزگار اینجا بود که “کیهان”، پس از این شکست تلخ، عقب ننشست و باز هم ادای پیروزی در آورد و مدعی شد «باز هم کیهان پیروز شد»! هرچند این روش و منش کهنه، دیگر از سوی کودکان نیز به سخره گرفته می شود! … گرچه از نظر بسیاری، وارونه جلوه دادن حقایق و عدم اشاره به شکست سنگین این جریان، خود اقراری غیرمستقیم به این موضوع است. این تحلیلگران معتقدند تکرار دروغ های بزرگ که خود گوینده نیز آن را باور نمی کند، در بسیاری از موارد اقرار به ناراستی ها و خطاهای گذشته است.
در واقع، برادر حسین در نوشته های اخیرش، خواسته ضمن اقرار به اشتباهات تحلیلی و پیش بینی های غلطش، به طور ضمنی از دولت عذرخواهی کند. امید است مخاطبان یادداشت او نیز با پذیرش عذرخواهی وی، راه را برای جبران اشتاهاتش هموار کنند.
نقش فعال مشاوران رئیس جمهور در ماراتن نفس گیر دولتی ها در بهارستان
اما اینک سئوال این است که چه شد لابی های گسترده ی این جریان پر امکان سیاسی، به در بسته خورد؟ چه شد که برنامه ریزی گسترده ی این جماعت که پیروزی خود را قطعی می دانستند، از سوی مجلس اصولگرا و تا حدی همراستا با جریان اعتدال، به خطا رفت؟
پاسخ این سئوال ، در تلاش بی وقفه نزدیکان رئیس جمهور نهفته است. حقیقتاً آنچه از دید رسانه ها و جریان های سیاسی پوشیده ماند، نقش جدی و قابل توجه مشاوران و تیم همراه رئیس جمهور در این ماراتن نفس گیر بود.
به اذعان برخی از نمایندگان و خبرنگاران پارلمانی ، معاونان و مشاوران رییس جمهوری نقش قابل توجهی در تشریح دقیق تر برنامه های وزرای پیشنهادی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چهره های تاثیرگذار در مجلس داشتند.
بنابر گفته ی منابع مطلع در مجلس، بی تردید بخشی قابل توجه از این موفقیت، مرهون تلاش های خستگی ناپذیر و اقدامات جدی تیم همراه رئیس جمهور بالاخص آقای محمدرضا صادق است .
وی افزود: به طور قطع این تلاش ها و همچنین اطلاع رسانی صحیح و به جا از سوی ایشان و دیگر مشاوران و نزدیکان حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در رفع ابهامات نمایندگان و تبیین صحیح تر دیدگاه و نقطه نظرات وزرای پیشنهادی قابل توجه بوده است.