روتیتر:شهردار کلانشهر کرج صبح امروز در جلسه ویژه رسیدگی به وضعیت باغ سیب مهرشهر در جمع نمایندگان مردم در پارلمان شهری اظهار داشت: کسانی که با طفره رفتن از قبول مسئولیت اعمالِ زشت خود سعی در گمراهی افکار عمومی دارند، بدانند کوتاه آمدن از منافع شهر و شهروندان در کار نیست و برای بازگرداندن باغ سیب به دامانِ شهر تلاش خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر،”علی ترکاشوند” با تشکر از احساس مسئولیت رسانه های جمعی و گروهی، شهروندان، نهادهای قضایی و انتظامی، نمایندگان مردم در خانه ملت و شورای اسلامی شهر در برابر محیط زیست و منابع طبیعی بیان کرد: آنچه در ماجرای اخیر بیش از همه اهمیت دارد، نصب العین قرار دادن قوانین است، چرا که حتی اگر یک درصد از قانون اجرا نشود، ۹۹ درصد کار قانونمند را نیز زیر سوال می برد و درک این مهم با تامل در فریضه نماز که کوچک ترین اشتباهی در اقامه اش، آن را باطل می کند، ملموس تر است.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی بیش از دو هزار قطعه سند تفکیکی برای اراضی باغ سیب صادر شده است که بر همین مبنا ۸۰ هکتار از اراضی آن نیز در اختیار دانشگاه علامه طباطبایی قرار گرفته است و به جد می گویم اگر عزم و اراده مدیریت شهری کرج در میان نبود یقین بدانید که تا امروز شاهد حراج اراضی باغ سیب و انجام ساخت و ساز در آن بودیم.
ترکاشوند گفت: اینکه واگذاری مالکیت باغ سیب مهرشهر به بنیاد مستضعفان درست است یا خیر؟ تصمیمی است که شورای عالی انقلاب در سالهای ابتدای انقلاب گرفته و امروز نباید به محل بحث و گفتگو تبدیل شود. آنچه اهمیت دارد انجام توافق با بنیاد برای تحویل باغ سیب به شهرداری است تا بتوانیم آن را نجات دهیم.
وی افزود: بر اساس ماده ۱۴ قانون زمین شهری اگر باغات در محدوده شهر تقاضای تغییر کاربری داشته باشند، ۷۰ درصد زمین در اختیار شهرداری و ۳۰ درصد الباقی در اختیار مالک قرار می گیرد که مدیریت شهری کرج در گذشته (شوراهای دوم و سوم کرج) توافقاتی با بنیاد مستضعفان داشته و مقرر شده با الحاق ۱۸۰ هکتار از اراضی باغ سیب به بافت فضای سبز شهری، تنها در کمتر از ۵ درصد از ۳۰ درصد الباقی ساخت و ساز صورت بگیرد که به معنی واقعی کلمه موفقیتی بزرگ برای شهر محسوب می شد.
شهردار کرج در بخش دیگری از سخنانش به مباحث مطروحه پیرامون کاخ مروارید پرداخت و تصریح کرد: توافق شهرداری برای صدور پروانه ساخت در بخش کوچکی از کاخ مروارید که آن هم بخش باتلاقی زمین کاخ بوده است، نه تنها لطمه ای به یکپارچگی و حیات این مجموعه نمی زند بلکه آن را از مرگ حتمی نجات می دهد. متاسفانه در ۳۰ سال گذشته به دلایل غیر قابل قبول درهای یک مجموعه فرهنگی با درس ها و عبرت های بسیار به روی مردم بسته است و ما می خواهیم این روند پایان یابد.
وی از مکاتبات این نهاد با دادستانی شهرستان کرج و درخواست مجوز برای ورود به باغ سیب به منظور احیای درختان در تمامی محدوده آن خبر داد و گفت: گرچه دادستانی هم اکنون بنیاد مستضعفان را به کاشت همان تعداد درخت قطع شده با هم نوع و کیفیت و در همان محل ملزم کرده است اما با ورود سازمان پارکها به محدوده باغ می توان با سرشماری و تهیه شناسامه برای کل درختان باغ و بازرسی مستمر از وضعیت آنها مانع از چنین رفتاری در آینده شد.
شهردار کرج ادامه داد: به موازات پیگیری های محلی، موضوع از طریق دفتر مقام عظمای ولایت، ریاست جمهوری، سازمان حفاظت محیط زیست و مجلس شورای اسلامی پیگیری می شود تا در صورت امکان باغ سیب از سوی دولت به مردم و مدیریت شهری هبه شود.
ترکاشوند تاکید کرد: همچنین می توان زمین معوضی در دیگر نقطه شهر در اختیار مالکان قرار داد تا بتوانند به آنچه سالهاست برای به دست آوردنش تلاش می کنند، دست یابند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد؛ بتوان با راهبرد حاکمیتی موضوع را فیصله داد و باغ سیب مهرشهر را به عنوان یکی از ریه های مهم تنفسی کرج و تهران حفظ کرد.