روتیتر:رییس کمیسیون سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه نزدیک به ۱۳میلیون نفر از جامعه ۸۵ میلیونی ایرانی در طیف افراد کم توان و ناتوان جسمی و حرکتی قرار می گیرند، حرکت جامعه به سمت سالمندی را نیز از فاکتورهایی برشمرد که ضرورت پرداختن به موضوعات تخصصی شهرسازی و ایمنی را بسیار برجسته و پراهمیت می سازد.

 

به گزارش روتیتر ، احد رسولی که در کارگروه مناسب سازی دسترسی درون ساختمان ها و نحوه ارتباط آن با پیاده روها و معابر سخن می گفت، از راه اندازی کمیته شهرسازی و توسعه درون شهری در شورای اسلامی شهر به منظور پرداختن به موضوعات تخصصی مرتبط خبر داد.

وی افزود: طبق قانون کلیه دستگاه های اجرایی موظف به انجام اقدامات مناسب سازی هستند به طوری که ۱۶ دستگاه در ستاد مناسب سازی نقش دارند؛ اما به دلیل سپردن دبیری این ستاد به دستگاهی غیرمجری یعنی بهزیستی، تصمیمات و اقدامات آن از ضمانت اجرایی مناسب برخوردار نیست.

رسولی، با اشاره ضمنی به اینکه دبیری ستاد مذکور باید به شهرداری ها سپرده می شد، تصریح کرد: در برنامه سوم توسعه برای اجرای ضوابط و مقررات مناسب سازی برنامه ریزی شده بود اما به دلایل متعدد این امر صورت نگرفت و امروز شهرهای ما با مشکلات متعددی در زمینه ایمنی و مناسب سازی دست به گریبان هستند.

عضو شورای شهر کرج بیان کرد: متاسفانه همه ساله تعدادی از شهروندان در کشور ما به دلیل عدم ایمنی و نامناسب بودن محیط شهری، آسیب می بینند اما به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری، از پیگیری مسئله منصرف می شوند.

وی، با تاکید بر اهمیت خروج از کار جزیره ای و ناهماهنگ در شهر و شهرداری، اذعان داشت: باید اقدامات مناسب سازی و ایمنی شهری با محوریت حوزه شهرسازی و معماری و نظارت بخش فنی و عمرانی با دقت و کیفیت لازم اجرایی شود.

رسولی، به نمونه های موفق جهانی که مجری شایسته ای برای طرح های مناسب سازی شهری بوده اند، اشاره کرد و ادامه داد: کشور کانادا از ابتدای دهه ۶۰ میلادی نسبت به اجرای این امر اهتمام ورزید به طوری که امروز توانسته است به میزان ۹۵ درصد از مرگ و میرهای ناشی از حوادث شهری بکاهد.

این عضو شورای شهر، اقدامات انجام گرفته از سوی مدیریت شهری کشور کانادا را با مشارکت گرفتن از بخش پزشکی و سازمان های مردم نهاد ذکر کرد و افزود: ما نیز باید بتوانیم از این الگوها در مسیر پیشرفت و توسعه مناسب و عادلانه شهری بهره برداری کنیم.

رییس کمیسیون سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شورای شهر کرج، به برخی از اولویت های مناسب سازی محیط شهری مطابق با آیین نامه سازمان ملل نیز اشاره کرد.

وی بیان داشت: مناسب سازی محیط شهری تنها محدود به معابر نیست و فاکتورها و عوامل متعددی در آن نقش ایفا می کنند که باید به آنها پرداخته شود. این عوامل شامل: موانع، مبلمان شهری، مسیر عبور، پیاده رو، ترافیک، پارکینگ و وسایل نقلیه هستند.

رسولی، با تصریح و تاکید بر اینکه شهرسازی شهرداری کرج باید برای تحقق اهداف از کار ستادی دست بردارد، اضافه کرد: فعالیت حوزه شهرسازی به صورت ستادی و اجرایی راه حل عبور شهرداری از مشکلات پیش رو می باشد.

By rotit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *