روتیتر:معاون حمل و نقل و ترافیک شهری شهردار کرج تعداد مراکز معاینه فنی شهر را ۹ مرکز عنوان کرد و مراحل مختلف انجام معاینه فنی را شامل تطبیق مدارک مالکیت و احراز اصالت خودرو، بررسی عیوب ظاهری و انجام آزمون های تعریف شده عنوان کرد که در صورت دریافت نتیجه مثبت، کارت برچسب معاینه فنی برای خودروها صادر خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر ،احمد افضلی با اعلام این خبر به تاریخچه معاینه فنی در ایران اشاره کرد و گفت: در آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب سال ۱۳۵۳ معاینه فنی صرفا برای خودروهای عمومی و شخصی پیش بینی شده بود که به علت فقدان تجهیزات و دستورالعمل های لازم و پرسنل متخصص، اجرای طرح در آن زمان با چالش مواجه شد.
افضلی با بیان اینکه مسئولان شهرداری تهران در سال ۶۹ مصمم به تاسیس ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو شد، اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی نیز چند سال پس از آن قوانینی را مصوب کرد که بر اساس آن انجام مراحل معاینه فنی برای همه خودروها به منظور جلوگیری از افزایش آلودگی هوا اجباری شد.
وی با توضیحی در خصوص چیستی معاینه فنی و ضرورت های انجام آن، اعلام کرد: معاینه فنی به معنای انجام بازدیدهای کارشناسی و آزمایش های فنی برای تایید سلامت فنی، صحت عملکرد تجهیزات و ساماندهی ایمنی و انطباق میزان انتشار آلایندگی وسایل نقلیه موتوری با شاخص های مصوب محیط زیستی می باشد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کرج، کارکردها و مزایای معاینه فنی را بسیار زیاد اعلام کرد و ادامه داد: بیشتر خطرات به وجود آمده در زمان تردد خودروها به معیوب شدن تجهیزات و قطعاتی نظیر سیستم تعلیق و ترمزها باز می گردد که مالک خودرو و راننده از وجود آنها بی اطلاع بوده است؛ این در حالی است که فرآیند معاینه فنی این عیوب را مشخص و آشکار می کند.
افضلی به نقش شهرداری ها در عملکرد مراکز معاینه فنی نیز اشاره کرد و اذعان داشت: مطابق آیین نامه اجرایی، برای انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو، ستاد معاینه فنی وسایل نقلیه سبک به ریاست شهردار یا معاون مربوطه، توسط شهرداری ایجاد می شود که در کرج هم اکنون ۹ مرکز فعال معاینه فنی دایر می باشد.
این مسئول سیر اجرای عملیات معاینه فنی را نیز مورد تشریح قرار داد و بیان داشت: در وهله نخست مدارک مالکیت جهت احراز اصالت خودرو توسط مراکز معاینه فنی بررسی می شود. کارشناسان سپس عیوب ظاهری خودرو را رصد کرده و پس از آن به انجام آزمون های تعیین شده شامل تست های نور، صدا، کمک فنرهای جلو و عقب، ترمز جلو، عقب و ترمز دستی و نیز تست لقی جلوبندی و فرمان می پردازند.
وی با بیان اینکه در صورت مردود شدن خودرو در هر یک از این تست ها، نواقص فنی به صاحب خودرو اعلام می شود، ادامه داد: با مشخص شدن معایب، مهلتی برای اصلاح و رفع نواقص به فرد داده می شود تا پس از رفع عیب نسبت به شرکت مجدد در آزمون ها اقدام نماید.
افضلی خاطرنشان کرد: با پایان مراحل عیب یابی و تایید سلامت خودرو در آزمون ها، کارت و برچسب معاینه فنی با تعیین اعتبار مشخص برای صاحبان خودرو صادر خواهد شد. همچنین مرکز معاینه فنی در این مدت نسبت به حفظ، پردازش و نگهداری نتایج معاینه فنی خودروها اقدام می کند.