نیش حشرات و ذرات معلق در هوا دو مورد از روش‌هایی هستند که عوامل بیماری‌زا مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها برای آلوده کردن میزبان از آن‌ها استفاده می‌کنند و اکنون زیست‌شناسان دانشگاه ایالتی سن‌دیگو روش جدیدی شناسایی کرده‌اند که یک نوع باکتری به وسیله آن سلول‌های متعددی در میزبان را آلوده می‌کند.

به گزارش روتیتر و به نقل از فیز، این مطالعه که در مجله‌ی “Nature Communications” منتشر شده است نشان می‌دهد که چگونه گونه‌ی جدیدی از باکتری موسوم به “Bordetella atropi” به میزبان خود که یک کرم لوله‌ای است حمله می‌کند.

این باکتری ظاهر خود را به یک رشته بلند تغییر می‌دهد و در یک بازه زمانی ۳۰ ساعته بدون تقسیم شدن تا ۱۰۰ برابر اندازه یک باکتری معمولی رشد می‌کند.

محققان با تغییر ژن‌های “Bordetella atropi” دریافتند که انجام این فرآیند متکی به ژن‌ها و مولکول‌هایی است که سایر باکتری‌ها هنگام قرار گرفتن در محیط‌های غنی از مواد مغذی از آنها استفاده می‌کنند.

این در حالی است که باکتری‌های دیگر از این فرآیند تنها برای ساخت سلول‌های بزرگ‌تر استفاده می‌کنند اما باکتری B. atropi به طور مداوم رشد می‌کند.

سایر باکتری‌ها اغلب در پاسخ به خطرها یا آسیب‌ به دی‌ان‌ای تبدیل به رشته‌های بلند می‌شوند. این کار به آنها اجازه می‌دهد تا به رشد خود ادامه دهند اما تقسیم سلولی را تا زمانی که آسیب ناشی از فشار برطرف شود به تاخیر بیاندازند.

با این حال اکنون محققان شاهد انجام این فرآیند و تبدیل شدن به یک رشته توسط باکتری B. atropi به عنوان راهی برای تکثیر در سلول‌های یک موجود زنده بودند.

آنها باور دارند که این گونه جدید، به سلول‌های میزبان حمله می‌کند، محیط غنی از مواد مغذی را شناسایی و فرآیند رشته‌ای شدن را برای آلوده کردن سریع سلول‌ها و دسترسی به مواد مغذی بیشتر آغاز می‌کند.

“رابرت لوالن”(Robert Luallen) استاد زیست‌شناسی و محقق اصلی این مقاله می‌گوید: ما از یافتن کرم در زمین و کشف باکتری آلوده‌کننده آن به نحوه آلوده شدن کرم توسط باکتری رسیدیم. ما شاهد چیزی بودیم که پیش از این هیچ‌کس ندیده بود.

اگرچه نه باکتری و نه کرمی که لوالن مورد مطالعه قرار می‌دهد، انسان را آلوده نمی‌کنند اما ممکن است این مکانیسم توسط عواملی که برای انسان نیز بیماری‌زا هستند مورد استفاده قرار بگیرد.

By rotit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *