• مرداد ۶, ۱۴۰۳ ۰۸:۴۰

روتیتــر

پایگاه خبری، تحلیلی

به همت متخصصان داخلی؛
ایران به جمع تولیدکنندگان عناصر نادر خاکی جهان پیوست

روتیتر: کرج – با رونمایی از هفت شمش و پودر خالص عناصر نادر خاکی در مرکز ملی تحقیقات فرآورده های معدنی در البرز، ایران به جمع تولیدکنندگان این محصول پیوست.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر به نقل از خبرگزاری مهر، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، رئیس سازمان اتمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار البرز و جمعی از مسئولان استانی از هفت شمش و پودر های خالص اکسید پرازئودیمیم، اکسید نئودیمیم، اکسید سریم، اکسید ایتریم، میش متال، فروتیتان و اکسید لانتانیوم رونمایی شد با رونمایی از این هفت شمش عناصر خاکی ایران به دانش استراتژیک تولید عناصر نادر خاکی دست پیدا کرده است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم با اشاره به لزوم جدایی اقتصاد کشور از نفت و تاکید بر توسعه طرح های دانش بنیان، اظهار کرد: امروزه ثروت از علم و فناوری تولید می شود و کشور ما با داشتن ظرفیت های قابل توجه علمی می تواند از صادرات نفتی بی نیاز شود.

وی با تاکید بر اینکه باید در عرصه تولید و علم، ارزش افزوده ایجاد کنیم گفت: باید از دانش برای تولید ارزش افزوده استفاده کنیم.

ستاری به جمعیت جوان کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آمار سالانه فارق التحصیلان رشته های مهندسی در ایران برابر خروجی فارغ التحصیلان در دانشگاه های ایالات متحده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ میلیون دانشجو در کشور وجود دارد، گفت: باید از فناوری نوین برای توسعه همه جانبه کشور بهره ببریم و با برنامه ریزی، تحصیل علم و دانش، بنیه اقتصادی کشور را تقویت کنیم.

در ادامه این مراسم علی ملاطاهری مدیرعامل مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی کشور گفت: این دستاوردها از جمله دستاوردهای نوین در مدیریت کارآمد عناصر اصلی و منابع اولیه صنایع «های تک» به شمار می رود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دستیابی به این مواد در واقع عبور از مرزهای فناوری های دانش تلقی می شود، گفت: مطالعه این طرح های تحقیقاتی از سال گذشته توسط یک تیم تخصصی و پژوهشی در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی آغاز شد.

رئیس مرکز تحقیقات فرآوره های معدنی در پایان با اشاره به دانش پیشرفته و انحصاری تولید این مواد، گفت: این کار تحقیقاتی از ۶ ماه گذشته با تلاش شبانه روزی ۳۰ نفر از دانشمندان حوزه های مختلف شیمی محقق شده است.

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی کشور در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ مستقر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *