روتیتر:استان البرز، سرزمینی سرشار از ظرفیت ها و فرصت های بی پایان؛ استانی با چهار فصل همیشگی که خود تائید دیگری است بر بیانات مقام معظم رهبری که از کرج به عنوان ایران کوچک نام برده اند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر،البرز سرزمینی در منتهی علیه غربی پاییتخت، به شدت تحت تاثیر تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مرکز کشور قرار داشته و در خود قابلیت های بی نظیری بالاخص در حوزه تحقیق – پژوهش و آموزش های دانشگاهی را نهفته پایدار نموده است .
وجود دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه های پیام نور و علمی – کاربردی، دانشگاه هنر، دانشکده محیط زیست و دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، حوزه های علمیه متعدد، دانشگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی درکنار مجموعه هایی نظیر پردیس بین المللی دانشگاه تهران( البرز ) و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان البرز؛ پژوهشگاه مواد و انرژی، مراکز تحقیقاتی بسیار راهبردی و ارزشمند کشاورزی و دامپروری ایران در کنار فعالیت های بی نظیر بنیاد نخبگان استان البرز و سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فنآوری سپاه امام حسن مجتبی (ع)؛ و همچنین موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، معاونت آب و خاک وزارت کشاورزی و پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، واکسن و سرم سازی رازی، پژوهشکده رویان، پژوهشگاه زمین شناسی، موسسه تحقیقات اصلاح نهال و بذر ، وجود سازمان سنجش و آموزش کشور و سازمان فنی و حرفه ای و … از جمله پتانسیل های علمی و آموزشی استان در بخش تحقیقات است.
در این راه می توان به جمعیت ۱۲۰ هزار نفره دانشجویی و ۵۰۰ هزار نفره دانش آموزی نیز به عنوان قابلیتی اشاره کرد که به جرات این ادعا را که کمتر استانی در ایران سربلند از آن برخوردار است، ثابت می کند. وجود بیش از ۱۳ درصد از صنایع کشور و ۳۵۰۰ کارخانه صنعتی و خدماتی باعث گردیده که نرخ بیکاری حدود ۱۲ درصدی در استان از مسایلی باشد که مورد توجه جمعیت تحصیل کرده و نخبه استان البرز قرار گرفته شود.
استان البرز همچنین در خود تعداد قابل توجهی از مفاخر ایران زمین را نیز در حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی و همچنین انقلابی جای داده است که از جمله می توان به تعداد بیش از ۲۰۰ مدال آور در المپیادهای داخلی و جهانی طی سال های اخیر در بخش نخبگان اشاره داشت.
چهره های ماندگاری همچون: مرحوم استاد آیت الله طالقانی، استاد جلال ذولفنون « موسیقی دان » ، ابوبکر حاسب کرجی « ریاضی دان ، منجم و آب شناس » ، مرحوم احمد شاملو ، مرحوم آیتالله اشتهاردی، مدرس حوزه علمیه قم و از اساتید به نام مقام معظم رهبری در دوران طلبگی، حجت الاسلام مرحوم محمد محمدی اشتهاردی، محقق و نویسنده ۲۰۰ جلد کتاب و همچنین ورزشکاران و هنرمندان بزرگ ملی و جهانی از مفاخر و افتخارات این استان محسوب شده که به عنوان دال های هویت ساز و سرمایه های اجتماعی و مشاهیر ارزشمند ایران کوچک به تنهایی در تارک تاریخ ایران زمین همچون گوهری می درخشند.
در کنار تمامی آنچه گفته شد وجود ده ها انجمن علمی – تخصصی که از ابتکارات کشوری ویژه سازمان بسیج علمی استان البرز می باشد ، وجود پارک های علم و فنآوری و آزمایشگاهی های متعدد علمی – تحقیقاتی در سطح استان با فعالیت ده ها مخترع جهانی، منجر شده که بتوانیم استان البرز را بی رقیب و بلامنازع میان استان های کشور از حیث آموزش و پژوهش به شمار آورد.
گردهمایی تمامی امکانات و توانمندی های مذکور در این محدوده، ضمن وجود منابع انسانی قوی و توانمند، به گونه ای است که می توان در نگرشی کلان، البرز را به عنوان یک قطب آموزشی و پژوهشی نامید.
این امر بیش از هر چیز نیازمند همراهی مسئولان و اختصاص اعتبارات مناسب به بخش های مذکور، جهت ارتقای شاخص ها و تقویت بخش ها است تا بتوان از فرصت موجود به بهترین نحو بهره برداری کرد.
…………………….
محمد باقر فرهند کارشناس ارشد علوم سیاسی و از مدال آوران علمی استان البرز