روتیتر:یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به عقیده گذشتگان در خصوص اینکه مصرف هندوانه در شب یلدا بیماری را در زمستان پیش رو دور میکند، گفت: این عقیده با توجه به ویتامینهای موجود در هندوانه درست است.
به گزارش روتیتر: هانیه ناصری ، با بیان اینکه شب یلدا فقط دور هم نشینی و مرور خاطرهها نیست، گفت: علاوه بر انجام این آداب و رسوم، شب یلدا از رسوم تغذیهای خاص خود نیز برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب مواد غذایی خاص از میان انواع خوراکیها و تأکید برقرار دادن این اقلام خوراکی مانند انار و هندوانه بر سر سفره شب یلدا تنها یک رسم نبوده و نکات تغذیهای خاصی را دنبال میکند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی هندوانه را یکی از ارکان سفره شب یلدا عنوان کرد و افزود: انتخاب این میوه برای شب یلدا دلایل خاصی دارد و به نوعی یادآور گرمای تابستان و حرارت آن است.
وی تصریح کرد: باور بر این است اگر مقداری هندوانه در شب یلدا بخورید در سراسر زمستان طولانی، سرما و بیماری بر شما غلبه نخواهد کرد و این باور با خواص هندوانه که سرشار از ویتامین های A و B و C است مطابقت دارد.
وی در ادامه در خصوص ارزش تغذیهای هندوانه اظهار کرد: ۹۰ درصد بافت هندوانه از آب تشکیل شده و در نتیجه برای رفع عطش بسیار مفید است.
وی افزود: به علت فراوانی آب در این محصول، خوردن آن برای جلوگیری و دفع سنگ کلیه بسیار توصیه شده است.
ناصری تصریح کرد: همچنین هندوانه منبع غنی از بتاکاروتن و لیکوپن است که این مواد از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و همانطور که اثبات شده آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که از بروز سرطان ها در انسان جلوگیری میکنند، پس این باور که با خوردن هندوانه بیماری کمتر به سراغ ما میآید نیز در وجود این آنتی اکسیدانها نهفته است.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با بیان اینکه هندوانه از بروز آسیبهای پوستی در اثر نور جلوگیری میکند، اظهار کرد: هندوانه همچنین موجب دفع بیشتر و سریع مواد زاید از بدن میشود و به شادابی و طراوت پوست میانجامد.