روتیتر: در عصر حاضر همدان دیگر تنها یک شهر نیست بلکه تمدنی عظیم بوده که امروز به عنوان میراثی گران بها پس از عبور صدها نسل به ما رسیده است.
به گزارش روتیتر ؛ در هر کجای تاریخ بنگری نام همدان را می توان دید و همدان و همدانیان همه جا و در همه قرون زبانزد خاص و عام بوده و هستند و این همه جاودانگی را الوند راست قامت نظاره گر بوده و خود شاهد بی بدلیلی است برای صدق این کلمات و جملات که همدان چه آن زمان که پایتخت ایران بوده، چه بعدها که ماوای شاعران و بزرگان و خردورزان گشته و چه اکنون که دارالمؤمنین و دارالمجاهدین است همواره بر تارک آسمان افتخارات ایران زمین درخشیده است.
شهری که به فرموده مقام معظم رهبری بر بلندای تاریخ می درخشد و به نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین مزین شده است.
این همه شکوه و جاودانگی را بی شک نمی توان تنها در چند سطر خلاصه کرد و چه بسا بتوان برای آن کتاب ها به نگارش درآورد و ساعت ها قلم فرسایی کرد، اما آنچه مسلم است تداوم این همه شکوه و عظمت نیازمند تدبیر مدیران، علم عالمان و هنرورزی هنرمندان است که نباید از هیچکدام غافل شد و هر روز باید پای در راهی نهاد که موجب تقویت بنیانهای این تمدن عظیم ایرانی، اسلامی شود.
همدان دیگر تنها یک شهر نیست بلکه تمدنی عظیم بوده که امروز به عنوان میراثی گران بها پس از عبور از صدها نسل به ما رسیده است.
تمدنی که در دل خود هگمتانه را دارد، بازارهای نهفته در درونش، گنجنامه را دارد، نشانی از یکتاپرستی و بزرگی ساکنانش، مسجد جامع را دارد نمادی از زهد و تقوای مردمانش، بوعلی سینا را دارد یعنی تمام نبوغ دنیا را در خود جمع کرده است، باباطاهر، عین القضات، ملاحسینقلی همدانی، آخوند ملاعلی معصومی همدانی، آیتالله بهاری و… را دارد که گویی تمام هنر، علم و عرفان ایران زمین از این نقطه نشات می گیرد و باز هم اگر بخواهیم بگوییم باید گفت که طبیعتی زیبا و بکر را در دل خود نهفته است با هزاران هزار چشمه و کوه های سربه فلک کشیده و رودهای خروشان و درختان راست قامت که اندر پی هر کدام شکری را سزاست و به راستی از دست و زبان که برآید تا شکرگزار این همه نعمت باشد.
همدان شهری که خیلیها در طول تاریخ آن را «بهشت ایران» نامیده اند در دل الوند، در کوهستانی باصفا و روبه دشت خودنمایی میکند. آب و هوای همدان بسیار خاص است و طبیعت آن چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند.
در این میان تپه باستانی هگمتانه با وسعتی نزدیک به ۴۰ هکتار در دل بافت قدیمی شهر همدان واقع شده و درمورد قدمت تاریخی این تپه باید گفت گروهی معتقدند این تپه مربوط به دوره هخامنشیان بوده و گروه دوم این تپه را مربوط به اشکانیان می دانند که از اشیاء کشف شده در این تپه تا کنون نشان از درستی فرضیه دوم دارد.
ماحصل کاوشهای علمی انجام شده پیدایش شهری باستانی و گسترده است و ساخت و سازهای این شهر باستانی از معابری به فاصلههای مساوی و موازی یکدیگر که درحد فاصل آنها واحدهای ساختمانی کاملاً مشابه و قرینه یکدیگرند احداث شده است.
در شرق تپه باستانی هگمتانه موزه ای که مشتمل بر اشیاء و آثار سنگی، سفالی، استخوانی و فلزی کشف شده است در معرض دید علاقمندان قرار دارد و تمام این ظرفیت ها موید آن است که همدان برای معرفی تنها به همت مسئولان نیاز دارد چراکه به اندازه کافی داشته ها و ظرفیت ها را در خود نهان کرده است.
رویداد «همدان ۲۰۱۸» به حق شروعی دوباره برای توسعه گردشگری همدان است و باید کارشناسان و مسئولان از این فرصت که شاید تکرار آن سال ها به طول انجامد استفاده کنند.
*دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری