روتیتر:امروز ۱۲ بهمن، ۳۹ سال از بازگشت رهبر کبیر انقلاب به میهن می گذرد. واقعیت این است که انقلاب ایران، در نوع خود، و نیز در مقایسه با دیگر انقلابهای جهان، از لحاظ تکوین، حرکت، روند و نتیجه آن دارای ویژگیهای خاصی بود.
بر همین سیاق پیش گفته، انقلاب سال ۱۳۵۷ با قیام قشرهای وسیع مردم ایران شروع شد و به رهبری آیت الله روح الله خمینی (ره) به پیروزی رسید و در همه پرسی فروردین ۱۳۵۸، جمهوری اسلامی جایگزین نظام سلطنتی شد.
بی تردید مطالعه و تحلیل علل پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ بدون بررسی شخصیت آیت الله خمینی (ره) دشوار و حتی ناممکن است. امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی، همان نقشی را ایفا کرد که لنین در انقلاب کبیر روسیه. با این تفاوت که لنین حزب کمونیست را پشت سر خود داشت و پس از پیروزی انقلاب فوریه ۱۹۱۷ وارد لنینگراد شد. در صورتی که امام خمینی(ره) هیچ نوع سازمان سیاسی و نیروی نظامی در اختیار نداشت. ستاد رهبری امام (ره)، در خارج از ایران بود، از «مسجد» به عنوان سنگر مقاومت و مبارزه استفاده کرد و در اوج انقلاب، وارد ایران شد.
در این میان برجسته ترین ویژگی امام خمینی(ره)، صراحت بیان، بی پروایی و شجاعت فوق العاده و کم نظیرش بود، تا بدان حد که در میان روحانیون مبارز ایران، هیچ کس به پای او نرسید.
استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی ایران بود که نشانه های آن نه تنها در مقدمه قانون اساسی بلکه در اصول متعدد آن دیده می شود. به باور کارشناسان، عصاره آرمان مبارزان انقلاب اسلامی همین شعار محوری است و ساختار سیاسی جمهوری اسلامی به مقدار زیادی متاثر از این شعار است.
بنابر این شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی یکی از مهمترین شعارهایی است که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی مطرح و با قرار گرفتن در اصول مختلف قانون اساسی به یکی از مهمترین و ماندگارترین شعارهای انقلاب تبدیل شد. در واقع این شعار ماهیت انقلاب و روح حاکم بر قانون اساسی جمهوری اسلامی است و در یک جمله می توان گفت: نظام جمهوری اسلامی تبلور شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»است.
سخن پایانی
ورود امام خمینی(ره) به عنوان رهبر کبیر انقلاب در سال ۱۳۵۷ به میهن بارقه امید را در مبارزان با نظام قبلی بارور ساخت و بستری را فراهم آورد که مردم سخت کوش و مبارز در عزم خود برای بیرون راندن نظام سلطنتی از کشور یک صدا و هم پیمان شوند.
امروز اگر چه ۳۹ سال از آن زمان می گذرد، اما آرمانها و اندیشه های امام خمینی(ره) هنوز در گوشمان طنین انداز است که مردم را ولی نعمت انقلاب و نظام، و ماندگاری آرمانهای انقلاب را در رضایت و همراهی مردم می دانستند.
شخصیت ملکوتی امام خمینی(ره) اگر چه اکنون در میان ما نیست و نبودش به طور کامل احساس می شود، اما این فرصت مغتنم بر گرفته از منشور پایدار و جاودان آن امام دل ها فراروی همه ما است که تا می توانیم به جامعه و مردم خدمت کنیم.
بی تردید هر کس بیش از دیگران بی مزد و بی منت به جامعه خدمت می کند و حرمت مردم را نگه می دارد در مسیر تحقق آرمانهای انقلاب حرکت می کند و هر کس بر توسن خودخواهی و خود محوری سوار شود و مردم را نبیند باید روزی تاوان رفتار خود را پس دهد.
شهردار کرج