روتیتر:ارتش سوریه با استفاده از اصل غافلگیری و بهره بردن از اختلافات داخلی تروریستها و نیز به کارگیری تاکتیک های منحصر به فرد در حال پیشروی به همراه متحدانش در استان ادلب است.
به گزارش روتیتر: ارتش سوریه به عملیات خود ضد تروریستهای جبهه النصره پس از تسلط بر فرودگاه راهبردی ابوالظهور ادامه می دهد و براساس گزارش رسانه ها در غرب شهرک ابوالظهور دهها شهرک و منطقه از لوث تروریستها آزاد شده است که از جمله آنها می توان به البراغیتی، جدیده، ذهبیه، تل خطره، طویل الحلیب، سکریه، صالحیه، مسعده، جبل طویل، خفیه و قلعه میرزا در غرب و جنوب غرب شهر ابوالظهور در حومه جنوبی ادلب اشاره کرد.
اهمیت سیطره بر این روستاها از این رو است که اطراف فرودگاه نظامی ابوالظهور همزمان با بازسازی و عملیاتی کردن آن، امن می شود. بازسازی و عملیاتی کردن این فرودگاه در سایه امنیت گسترده مناطق پیرامون آن میسر می شود.
هدف ارتش سوریه تامین عقبه شمالی فرودگاه و قطع کردن سر افعی در لانه آنهاست. در واقع ارتش سوریه با تسلط بر شهرابوالظهور ضربه مهلکی به جبهه النصره در حومه جنوب شرقی ادلب زد. ارتش سوریه طی یک طرح عملیاتی موفق و سریع پس از پیروزی در فرودگاه با جمع آوری مین های کارگذاشته شده از سوی تروریستهای جبهه النصره در مسیر شهر ابوالظهور از محور اصلی جنوب شرقی و جنوب غربی به مقر جبهه النصره حمله کرد که این فروپاشی سریع خطوط دفاعی تروریستها و کشته شدن برخی از افراد آن از جمله ابومصعب السوری سرکرده محور ابوالظهور جبهه النصره با سه سرکرده دیگر را به دنبال داشت و بقیه پا به فرار گذاشتند.
نیروهای ارتش سوریه با تسلط بر ابوالظهور و روستاهای الخفیه و الجفر اقدام به جمع آوری مین ها و بمبهای کارگذاشته شده از سوی تروریستها در مراکز دولتی و خیابان ها کردند.
اهمیت تسلط بر ابوالظهور این است که فرودگاه را به عمق ۵ کیلومتر امن می کنداهمیت تسلط بر این شهر این است که فرودگاه را به عمق ۵ کیلومتر امن می کند و سکویی برای شروع عملیات پیشگیرانه به سوی بزرگترین مرکز وابسته به تروریستهای جبهه النصره در شهرک سراقب در حومه شرقی ادلب است. نیروهای ارتش سوریه در حال حاضر مشغول تثبیت مواضع خود هستند و تحرکات تروریستها را در حومه شرقی ادلب رصد می کنند. نیروهای ارتش سوریه و متحدانش به ۹ کیلومتری شهر سراقب رسیده اند.
اهمیت شهر ابوالظهور به خاطر موقعیت راهبردی آن و نقطه تلاقی کوتاه میان سه استان حلب، حماه و ادلب است و دروازه ای به سوی البادیه شام است.
مهمترین گروهای تروریستی در ادلب کدامند
گروههای تروریستی مختلفی در ادلب حضور دارند که مهمترین گروهها عبارتند از هیئه تحریر الشام که جبهه النصره نامیده می شود و نامش را به هیت التحریر الشام تغییر داده است این گروه به ویژه از جولای ۲۰۱۷ بیشترین نفوذ را در ادلب به دست آورده است.
از دیگر گروهها در ادلب جیش البادیه و الملاحم است که دو گروهی کوچک هستند که در جنوب ادلب می جنگند. در ۱۱ ژانویه ۲۰۸ جیش الملاحم با صدور بیانیه ای اعلام کرد که در کنار جیش البادیه در جنوب ادلب می جنگد.
حزب الترکستانی الاسلامی از دیگر گروههای تروریستی وابسته به القاعده است که شکل گیری آنها در استان شینجیانگ در شمال غرب چین است اما در سوریه حضور دارند. این گروه دارای ابزاری رسانه ای مانند شبکه ویژه تلگرامی هستند که بیانیه ها و فعالیت خود را از این طریق منتشر می کنند.
گروه تکفیری داعش که بر روستاها و شهرکهایی میان حماه و ادلب مسلط است و آنها را از هیئت تحریر الشام گرفت است.
هممچنین گروههای دیگری مانند احرار الشام، که هیئت تحریر الشام در جولای ۲۰۱۷ بر مناطق آنها مسلط شد، جنبش موسوم به نور الدین زنگی، جیش الاحرار، فیلق الشام، جیش العزه(بخشی از ارتش آزاد سوریه) و برخی گروههای کوچکتر در ادلب حضور دارند.
موقعیت ادلب
استان ادلب از شمال به ترکیه، از شرق به حلب و از جنوب به استان حماه و از غرب به استان لاذقیه محدود می شود. ادلب هفتمین استان سوری از نظر مساحت است و تعداد ساکنان آن قبل از ۲۰۱۱ حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر بود.
مسیحیان در این استان به ویژه در جسرالشغور حضور داشتند. شهرهای مهم این استان ادلب، معره النعمان، جسرالشغور، اریحا و حارم هستند. این استان باغات زیتون زیادی دارد و بخش اعظم زیتون سوریه در این استان است. ادلب از تنوع جغرافیایی برخوردار است کوههای حارم، الاربعین و الزاویه و نیز دشت های حاصلخیزی دارد که دارای منابع آبهای زیرزمینی است.
دیدگاه کارشناس
فروپاشی تروریستهای جبهه النصره بُهت تحلیلگران امور را به دنبال داشته است. «کمال جفا» به اسپوتنیک گفت: «آنچه در حومه ادلب رخ داد و فروپاشی سریع گروههای مسلح که در راس آنها جبهه النصره قرار دارد موضوعی بود که خوش بین ترین فرمانده نظامی یا طراحان عملیاتهای نظامی نیز انتظار آنرا نداشتند. اینکه ستون فقرات این گروههای تروریستی در بیشتر جبهه ها به هم بریزد سخت شگفت آور است.
وی افزود: ما ازجبهه النصره سخن می گویم که شامل جنگجویانی بومی و عرب و خارجی که از سرسخت ترین جنگجویان هستند و سالها بر این مناطق مسلط شده اند، است. حزب ترکستانی و نیز اجناد قفقاز نیز هستند که این سه از قوی ترین تشکلات در ادلب هستند. آنها به خوبی می دانند که هر موضعی که فرو بریزد دومینووار بقیه مواضع فرو می ریزد از همین رو با تمام توان وارد عمل شدند.
این کارشناس و تحلیلگر بیان کرد: ارتش سوریه به خوبی با موشک های تاو آمریکایی که این تروریستها دارند و عوامل انتحاری و خودروهای بمبگذاری شده آنها مقابله کرده است. عبدالله المحیسنی و موسسات دینی وهابی توان جمع آوری نیرو و اعزام آنها به این جبهه ها را ندارند و این سبب فروپاشی در همه جبهه های النصره می شود.
کمال جفا می افزاید: دمشق با حرفه گری تمام به عملیات ضدجبهه النصره در ادلب ادامه می دهددمشق با حرفه گری تمام به عملیات ضدجبهه النصره در ادلب ادامه می دهد. ارتش سوریه به خوبی جنگ فرسایشی را از چند ماه قبل ضد تروریستها شروع کرد و آنها به مناطق باز کشاند تا نیروی هوایی بتواند اهداف آشکار را هدف قرار دهد. موشک های تاو، خودروهای بمبگذاری شده و عوامل انتحاری این گروهها که اجازه پیشروی به نیروهای پیاده را نمی داد با تاکتیک های طراحی شده از سوی نیروی هوایی سوریه هدف قرار گرفتند. در واقع نقطه قوت این تروریستها از کار انداخته شده است.
وی گفت: گذشته از آن درگیری های داعش و جبهه النصره و نیز اختلافات شدید میان دیگر گروههای تروریستی در این منطقه فرصت مانور به ارتش سوریه داد. معمولا تاکتیک گروههای تروریستی حجم آتش زیاد و فرستادن تعداد زیادی عامل انتحاری و خسته شدن کردن طرف مقابل است اما ارتش سوریه با این حربه آنها به خوبی مقابله و آنرا مهار کرده است».
به هر حال قدر مسلم آن است که ارتش سوریه با استفاده از اصل غافلگیری و بهره بردن از اختلافات داخلی تروریستها و نیز به کار تاکتیک های منحصر به فرد در حال پیشروی به همراه متحدانش در ادلب است.
نقطه قابل توجه این است که ادلب استانی است که قبلا کاملا تحت کنترل گروههای تروریستی بود. بحث مخالفت های شدیدی که ساکنان منطقه با تروریستها دارند را نیز می توان به عنوان عاملی برای موفقیت های ارتش سوریه و متحدانش دانست. تروریستها توان تشکیل ایجاد اتاق عملیات مشترک که بتواند به طراحی عملیات و اداره عملیات در کمترین حد بپردازد را ندارند.
گروههای تروریستی یا به شکل تنها یا در قالب گروههای کوچک می جنگند و در بسیاری از موارد نیز بدون هماهنگی با دیگر گروههایی که در کنار آنها قرار دارند فرار می کنند که این روزنه ای در دیوار دفاعی آنها ایجاد می کند که سبب فروپاشی کل استحکامات دفاعی تروریستها می شود.