روتیتر:معاون خدمات شهری شهرداری کرج با اشاره به اینکه کشور ما دارای اقلیم مدیترانه ای است ، افزود: این موضوع می طلبد برنامه ریزی های جدی و منسجمی در خصوص سیلاب های شهری انجام گیرد.
وی، حریم خدمات شهری کرج را ۱۶ هزار هکتار بیان کرد که بدون برنامه ریزی توسعه یافته و زیرساخت های مناسب برای بحران ها و حوادث مختلف درآن پیش بینی نشده است.
مدیرروستا اذعان داشت: بی برنامگی در توسعه شهر و خیابان هایی که بدون زیرساخت مناسب آسفالت شده و به محدوده این کلانشهر افزوده شده اند، باعث شده نفوذ آب درون زمین با مشکل مواجه شود. این امر زمینه بحران را در شهر فراهم کرده است.
این مسئول، سیل سیجان از روستاهای استان البرز را جزو حوادثی خواند که موجب بروز خسارات سنگین مالی و جانی برای ساکنان شد و امکانات موجود پاسخگوی نیاز منطقه نبود.
وی اضافه کرد: شرایط مذکور می طلبد هماهنگی و برنامه ریزی گسترده تری در حوزه سیلاب شهری در کرج انجام پذیرد.
مدیرروستا تاکید کرد: مدیریت شهری کرج با تهیه طرح جامع سیلاب های شهری و اقداماتی که به منظور هدایت آب های سطحی انجام داده، گام های بلندی در این زمینه برداشته است.
وی اذعان داشت: شهرداری کرج با ایجاد کلکتورهای شهری که هم اکنون در بلوار ماهان، شهید بهشتی و برغان در حال انجام است، هدایت آب های سطحی به سمت رودخانه کرج را در دستور کار قرار داده تا از تجمع آب در یک نقطه و تبدیل آن به سیلاب جلوگیری شود.
به گفته وی، همچنین هماهنگی هایی با سازمان منابع و آبخیزداری به منظور ایجاد سیل بند در ارتفاعات عظیمیه انجام گرفته است.
مدیرروستا مهمترین اقدام شهرداری کرج که بنا بر دستورالعمل وزارت کشور صورت گرفته است را ایجاد ساختار مدیریت بحران شهرداری کرج ذکر کرد که در رأس آن شهردار به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران فعالیت می کند و در زیرمجموعه آن ۶ کارگروه پیش بینی شده است.
این مسئول ادامه داد: ۶ کارگروه مذکور شامل: ۱- ایمنی اتش نشانی و امداد و نجات، ۲- تدفین، ۳- کنترل سیلاب های شهری، ۴- هشدار، آموزش اطلاع رسانی و مشارکت شهروندی، ۵- تجهیزات ادوات و ماشین آلات آواربرداری و ۶- اسکان اضطراری است.
معاون شهردار کرج بیان داشت: این کارگروه ها دارای زیرمجموعه های متعدد می باشند که هم اکنون فعال شده و آماده می شوند تا در صورت بروز بحران، عملیات مورد نیاز را با کیفیت و دقت بالا به انجام برسانند.