• مرداد ۶, ۱۴۰۳ ۱۲:۵۳

روتیتــر

پایگاه خبری، تحلیلی

ایلیات: سیاست های توسعه پایدار باید منطبق بر نیازهای شهری تهیه و تدوین گردد

روتیتر: معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرج، تدوین سیاست های جامعی که با عملی شدن آن شهر در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، ساختاری و… به سمت توسعه پایدار سوق یابد را مهم ارزیابی کرد و افزود: این سیاست ها باید منطبق با شاخص ها و ویژگی های خاص هر شهری تدوین شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ، فرج الله ایلیات افزود: شهرداریها به عنوان بزرگترین سیستم های اجرایی شهر نقش بسزایی در تحقق اهداف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، توسعه عمران شهری و برآوردن نیازهای شهروندی ایفا می کنند؛ این مسئولیت ها در کلانشهر های بزرگی مانند کرج و تهران دو چندان می شود.

وی ادامه داد: بی شک برنامه ریزی برای مدیریت بر شهر و مولفه های مختلف آن از شهری به شهری دیگر متفاوت است، به این معنی که آن شاخص هایی که برای مدیریت در شهر کرج کاربرد و مفهوم دارد ممکن است برای شهری دیگر  کارآمد نباشد، باید اذعان داشت بسیاری از الگوهای شهری را به عنوان سند توسعه می توان برای امور جاری هر شهری لحاظ کرد و از آن برای تحقق مفهوم توسعه بهره گرفت.

ایلیات با بیان اینکه توسعه پایدار باید واقعی و در همه ابعاد صورت گیرد، تاکید کرد: هر شهر و یا کلانشهری برای رسیدن به نتایج دلخواه و مطلوب در عرصه های مختلف نیاز به تدوین سیاست هایی دارد که با جاری کردن مولفه های آن پایداری شهر در همه ابعاد رقم بخورد.

وی با عنوان اینکه امروزه شهرها به واسطه حضور شهروندان و تشکیل جوامع شهری به دریافت خدمات و امکانات متعدد برای گذران زندگی نیازمدند، افزود: در این راستا «مدیریت شهری» و نقش آن در پاسخ دهی به این نیازها مطرح می شود؛ به منظور جلب رضایتمندی شهروندان و تامین خواسته های آنها، مجوعه مدیریت شهری باید انجام اقدامات اساسی را برنامه ریزی و سیاستگذاری کند.

ایلیات با اشاره به شاخص ها و ویژگی های هر کلانشهری و با یادآوری متغیر بودن این شاخص ها عنوان کرد: آنچه هر جامعه شهری برای تدام و بقاء به آن نیاز دارد، توسعه پایدار و همه جانبه است، توسعه ای که ضمن برآوردن خواسته ای مردمی قادر باشد به اهداف کلان پیش بینی شده برای انتفاع شهر دست یابد.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری کرج ادامه داد: به همین منظور مقوله ای مهم تحت عنوان توسعه شهری پایدار مطرح می شود که مورد توجه مسئولان شهری نیز قرار دارد. مولفه های رسیدن به توسعه پایدار در صورتی که طبق الگوهای کارآمد و کارشناسی شده تبیین شده باشد، بی شک قابل اجرا است. این سیاست که رسیدن به اهداف کلان را محقق می کند، باید در برنامه های اولویت دار شهرداری ها به عنوان بزرگترین سیستم های اجرایی شهر قرار گیرد.

ایلیات، تاکید کرد: شناخت ابعاد مختلف توسعه پایدار و راهکارهای رسیدن به آن باید از طریق برنامه ریزی، پژوهش، تحقیق و مطالعات کارشناسی شده صورت گیرد؛ در این صورت می توان به اجرایی شدن و حصول نتایج مطلوب و مورد نظر اطمینان داشت.

لزوم توجه به تغییرات زمان در برنامه ریزیهای شهری

معاون مالی و اقتصادی شهردار کرج با اشاره به مولفه «زمان» در برنامه ریزی های مدیریتی، بیان کرد: این مولفه در سیاستگذاریها  و برنامه ریزیهای مدیریت شهری نقش مهمی را ایفا می کند. مولفه «زمان» در تنوع خواسته های شهروندی نیز تاثیر گذار است؛ به عنوان مثال خواسته های شهروند امروز با خواسته ها و نیازهای شهروند سال های گذشته تفاوت دارد و علت بروز این مهم نیز تغییر و تحولاتی است که در طول زمان شکل می گیرد.

ایلیات ادامه داد: آنچه مدیریت شهری برای ارائه بهترین و مناسب ترین خدمات به آن نیاز دارد، شناخت خواسته های شهروندان و ابعاد مختلف توسعه شهری است؛ تنها در این صورت سیاستگذاری به منظور ارائه امکانات معنا می یابد.

وی در پایان گفت: با توجه به آنچه مطرح شد، اتخاذ رویکردهای مدیریتی مبتنی بر شناخت و  انجام امور به نفع مردم با هدف دستیابی به  سیاست های موثر جهت تداوم در ارائه خدمات شهری، دستیابی و رسیدن به توسعه منابع اقتصادی پایدار، تحقق عمران شهری، زیرساختی و… برای مجموعه مدیریت شهری بسیار حائز اهمیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *