• مرداد ۶, ۱۴۰۳ ۱۳:۲۵

روتیتــر

پایگاه خبری، تحلیلی

دو گذرگاه مرزی دیگر به دست داعش افتاد

Byrotitr

ژوئن 23, 2014

روتیتر:پیکارجویان افراطی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) داعش موفق شده‌اند بخش‌های بیشتری از استان الانبار، بزرگترین استان عراق با جمعیت اکثرا سنی را تصرف کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ،به نقل از  بی بی سی گذرگاه مرزی الولید، در مرز عراق با سوریه، و گذرگاه مرزی طربیل، در مرز اردن به کنترل داعش در آمده است. مقام‌های امنیتی هم امروز اعلام کردند که شهر رطبه به دست پیکارجویان افتاده است. رطبه چهارمین شهری است که در دو روز گذشته در استان انبار سقوط کرده است. انبار در غرب عراق و در همسایگی اردن، سوریه و عربستان سعودی قرار دارد و شهر رطبه، که به تازگی به کنترل شورشیان در آمده، در مسیر جاده‌ای قرار دارد که بغداد را به سوریه و اردن متصل می‌کند. با تصرف الولید و طربیل هر دو راهی که از این جاده به مرزهای عراق (با سوریه و اردن) می‌روند، در کنترل داعش است. روز شنبه نیز گذرگاه مرزی قائم، در غرب عراق و مرز سوریه، به همراه شهرهای راوه و عانا به دست داعش افتاد. پیکارجویان داعش گفته‌اند برخی از تصرف‌هایشان بدون خونریزی و از طریق گفتگو با عشایر سنی ممکن شده است.

یکی از پیکارجویان گفت که آنها قصد دارند کل استان الانبار را تصرف کنند تا برای حمله به بغداد، پایتخت، آماده شوند! داعش بخش‌هایی از شرق سوریه را در اختیار دارد و با اشغال شهرهای نزدیک به سوریه در عراق، می‌تواند برای نیروهای خود منطقه‌ امنی وسیع ایجاد کند و به راحتی به جابجایی مهمات و ادوات جنگی بپردازد. گروه تندروی داعش که درگیر جنگ داخلی سوریه بود، کمتر از دو هفته پیش توانست شهر موصل، بزرگترین شهر شمال عراق را در اختیار بگیرد. این گروه می‌گوید که می‌خواهد دولتی اسلامی در عراق و شام (سوریه) برقرار کند.

برخی ناظران می‌گویند نیروهای داعش از سربازان ارتش عراق ورزیده‌تر هستند. نیروهای دولت می‌گویند که در حمله‌ای هوایی به تکریت، در شمال عراق و در دست داعش، تلفات سنگینی به آنها تحمیل کرده‌اند. آنها از کشته شدن چهل پیکارجو خبر می‌دهند، اما شاهدان عینی می‌گویند چند غیرنظامی نیز در این حمله کشته شده‌اند. جیم میور، خبرنگار بی‌بی‌سی در عراق، می‌گوید نمی‌توان با قاطعیت سهم گروه داعش و دیگر شورشی‌ها را در تصرف‌های اخیر در عراق روشن کرد. به گفته او افسران ارتش عراق در دوران صدام حسین و جنگجویان عشایر سنی نیز، که اختلاف‌نظرهایی با داعش دارند، هم‌اکنون در درگیری‌ها نقش دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *